GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Napelemes rendszerek árajánlat Polikristályos napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Veszprémi napelem rendszer telepítésének története ::

Veszprémi napelem rendszer telepítésének története

A családi ház tulajdonosával előre egyeztették az időpontot, és egy napfényes hétfő reggelen állt meg teherautójuk a ház előtt.
A 14 db napelem panelt a telepítést végző szakemberek gyorsan lepakolták, majd irány fel a tetőre. Egyik munkatársuk a tetőszerkezet szarufáinak kiosztását méri meg - mert ezekhez lesznek biztonságosan erősítve a napelemeket tartó alumínium sínek - míg a másik munkatárs az áramátalakító inverter elektromos bekötését készíti elő.
A munka a háztetőn és a padlástérben is pontosan és gyorsan halad. Kevés zaj, nincs por, tiszta precíziós munka, amely azonban nagy figyelmet igényel.A pontos, kimért mozdulatokból jól látszik, hogy ezek a szakemberek már a sokadik sikeres napelem rendszer telepítésén vannak túl.

Még csak kora délután van, és már az 5-ik napelemet erősítik fel a napelemes tartósínre. Innentől látványosan felgyorsul a dolog, hiszen egy gyönyörű kékes fénnyel csillogó  tetőfelület ékeskedik mihamarabb a családi ház délkeleti tetősíkján. Fel is kelti néhány utcabeli figyelmét, akik tenyerükkel a szemüket árnyékolva figyelnek felfelé az utcáról, hogy vajon mi is épül ezekből a kékes fényű gyönyörű táblákból.
- Aztán mondják megéri ez vajon ? - teszi fel a kérdést a háztetőn dolgozóknak címezve az egyik szomszéd.
- A mai árakon számolva 8-9 év alatt behozza ez a napelem rendszer az árát, és már az első évben is 0 forint lehet a villanyszámlája..., na mit szól hozzá? - szól le a tetőről az egyik - kisfőnöknek tűnő - munkás.
 - Hát nem hangzik rosszul, de meddig működnek ezek a csodatáblák ? - viccelődik a szomszéd.
- A gyártó a napelemekre 25 év 80%-os teljesítmény garanciát ad, de még ma is működnek azok a napelemek, amelyeket az 1970-es években szereltek fel..., tudja nincs, ami meghibásodna bennük, a napot, esőt, akár a jeget is nagyon jól bírják, nincs a napelemekben forgó-mozgó alkatrész, ezeket még karbantartani sem kell - büszkélkedik a kisfőnök, akinek azért a keze is jár, éppen most erősíti fel a tartósínre a 10-ik napelem táblát.
- És biztos, hogy átveszi az áramszolgáltató ezt a napelemes áramot ?
- Törvény írja elő nekik, és nem is szoktak akadékoskodni. Ennek az ügyintézését is mi vállaljuk. Ők hoznak egy ad-vesz mérőórát, évente egyszer leolvassák és csinálnak egy egyenleget. Ha jól méreteztük, akkor Ön minden évben ezentúl 0 forintot fizet a áramért. Az igazán nem sok, ugye? - mosolyodik el a kisfőnök.
- Ez már túl szép, hogy igaz legyen - somolyog a bajsza alatt a szomszéd.
- Pedig hát így van uram, de most ne haragudjon, de be kell fejeznünk még világosban a munkát.
- Jól van, jól van, viszont ha elkészültek kérem jöjjenek már be hozzám, itt a harmadik házba....egy kis beszélgetésre, ha megengedik.

 

2013.04.08

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg