GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat Monokristályos full black napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Új napelemfarmot épít az Apple Észak-Karolinában ::

Új napelemfarmot épít az Apple Észak-Karolinában

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramSzáz hektár földet vásárolt nemrég az Apple az észak-karolinai Claremont városától, hogy egy új, 17,5 megawatt teljesítményű napelemfarmot építsenek. A várható építési költségek mindegy 55 millió dollárra (12,5 milliárd forintra) rúgnak majd. A napelemfarm 75 új munkahelyet is biztosít a helyiek számára.

 

Pár éve a Greenpeace nagyon csúnyán lehúzta az Apple-t, már ami a cég környezettudatosságát illeti. A legtöbben úgy gondoltuk, hogy a kaliforniai óriás erre csak legyint egyet, sok mindenkinek nekitámadnak a zöldek, és általában nem sokan reagálnak erre érdemben. 

Az Apple viszont egy teljesen új irányban indult el ezek után – hogy a Greenpeace hatására-e, vagy sem, az ebből a szempontból lényegtelen. A lényeges, hogy mára az Apple lett az egyik legzöldebb technológiai cég.

Az összes adatközpontjuk 100%-ban megújuló energiaforrásokból „táplálkozik”, vagyis az iCloud szervereit napenergia és biogáz hajtja, a céges létesítmények pedig 94%-ban használnak megújuló energiaforrásokat. A nem túl távoli jövőben pedig az amerikai Apple Store-ok is az Apple saját környezetbarát(abb) erőműveitől kapják majd az üzemeléshez szükséges energiát.

 

A mostani napelemfarm lesz a harmadik a környéken, várhatóan 5 éven belül készül el teljesen. Az 1,4 millió dollárért megvásárolt ingatlan egy részét az Apple visszaadja a városi tanácsnak rekreációs célokra, vagyis parkokat és sétányokat építenek ki a helyi lakosok számára – az Apple költségén. Az észak-karolinai Maidenben található iCloud adatközpontot már eddig is két, egyenként 20 megawatt teljesítményű napelemfarm látta el energiával.

Úgy tűnik, az Apple elég komolyan veszi a környezetvédelmet (Amerikában legalábbis), nemrég még külön részt is szenteltek az ezzel kapcsolatos törekvéseiknek az Apple weboldalán, illetve egy videót is bemutattak „Better” címmel.

 

2014.08.01.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg