GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Napelemes rendszerek árajánlat Polikristályos napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Top 10 napenergia használó országok ::

Top 10 napenergia használó országok

Napelem, naperőmű, napenergiaMenjünk vissza 2010-be és vizsgáljuk meg az úttörő napenergia rendszereket használó országokat. 2009 végén a napenergia-ipar nagyon a korai szakaszában volt, a napenergia boom azóta lezajlott, történt egy vizsgálat 2014-ben is, hogy tükrözze az új helyzetet. Álljon itt egy beszédes pont: a növekedés oly nagymértékű, hogy (MW) helyett már (GW)-ban kell kifejezni a mértékegységet.

 

Lássuk a felsorolást! Alább látható az első tíz ország, a telepített napenergia kapacitás sorrendjében. 

1. Németország: 35,5 GW (2010: 9,8 GW - 1. hely)

 

Napelem, naperőmű, napenergia2010-ben Németország egyértelműen a világelső volt és a tendencia csak folytatódott.

Csak 2009-ben Németországban 3,8 GW napelemes kapacitást telepítettek, az ország évente legalább 3,3 GW új napenergia kapacitást hozott létre, és több mint 6 GW-ot évente 2010 és 2012 között. Két dolog: a jó tarifa átvétel, és a korrekt finanszírozási lehetőségek meghozták a gyümölcsöt, továbbá segítették a nagyszámban rendelkezésre álló napelem telepítő cégek, és a jó közvélemény a napenergia technológiáról – ez mind kellett a sikerhez. Annak ellenére, hogy 2013-ban egy kis lassulás következett be, Németország várhatóan továbbra is a top napenergia-piac lesz Európában.

 

 2. Kína: 18,3 GW (2010: 0,305 GW - 8. hely)

 

Napelem, naperőmű, napenergiaKína a világ legnépesebb országa, és az egyik legnagyobb szén-dioxid kibocsátó.

Igazán jó hír, hogy Kína ilyen nagy elkötelezettséget vállalt a napenergia felé. Egy 2009-es kutatás szerint 6000 százalékkal nőtt a napenergia kapacitás, 18,3 GW-ra. Persze az is segít, hogy Kína jelentős napelem gyártó, és a kormány megemelte a megújuló energiával kapcsolatos céljait. A terv 20 GW volt 2020-ig, most megemelték egy hihetetlen nagy számra: 70GW-ra, 2017-ig! A tervben a szén felhasználásának csökkentése is szerepel, a világ legnagyobb szén-szennyezője hamarosan a legtöbb zöldenergiát termelő országává válik!

 

3. Olaszország: 17,6 GW (2010: 1,2 GW - 5. hely)

 

Napelem, naperőmű, napenergiaOlaszország 2010-ben az ötödik helyen szerepelt e listán, mára a harmadik helyre avanzsált.

 

2013 év végéig - az általa generált napenergia több volt, mint a környezetében bármely más nemzetnek, 7,8%-os növekedés szemben a németországi 6,2% százalékkal. A sok napsütés Olaszországot az egyik vezető napenergia hatalmává tette. A jövőbeli növekedés függ az egyszerűsítéstől és az igazgatási eljárások harmonizációjától.
 

 

 

 

 

 

 

4. Japán: 13,6 GW (2010: 2,6 GW - 3. hely)

 

Napelem, naperőmű, napenergiaJapán egy helyet visszaesett, 2010-ben még a harmadik volt. Ugyanakkor az elmúlt négy évben, több mint 500% nőtt a napenergia kapacitás. A kormány lakossági napelem programokat indított, a nagy nemzeti napenergia célok 28GW 2020 és 53GW 2030-ra, valamint támogatások a helyi hatóságok részéről és a magánszektor segítése, hogy Japán a világ vezetője legyen ezen a téren.

 

A fukushimai nukleáris katasztrófa az országot újra a napenergia elköteleződés felé irányította, különösen, ha figyelembe vesszük a bejelentett lebegő napenergia szigeteket a szigetország partjai mentén.

 

5. Egyesült Államok: 12 GW (2010: 1,6 GW - 4. hely)

 

Napelem, naperőmű, napenergiaNehéz elhinni, hogy egy olyan ország, amely növelte a napenergia kapacitását 750 százalékkal, mára elvesztette a világ „legnagyobb napenergia boomjáért járó díjat”.

 

Az Egyesült Államokban folyamatosan csökken a napenergia-napelem telepítés ára, léteznek „okos” finanszírozási programok, és vannak állami szintű politikai támogatások is, mely segíti a hazai napenergia ipar növekedését.

 

Számos hatalmas földre szerelt napelemes-naperőműves projekt megvalósult, és a jövőben nagy növekedés várható.

 

 

 

6. Spanyolország: 5,6 GW (2010: 3,4 GW - 2. hely)

 

Napelem, naperőmű, napenergiaSpanyolország volt az újonnan telepített napelemes rendszerek vezetője. (2008 - 2065 MW)
2008-ban a kormány koncentrált a napenergia iparra, azóta jelentősen csökkent a lelkesedése. 2010 és 2013 között az ország megduplázta ugyan a napenergia kapacitását, ugyanakkor Németországban közel négyszerese volt a telepített napenergia.

Ennek több oka is lehetett: túl összetett a rendszerigénylés, késedelmek léptek fel a kormány új támogatási programjában és csökken az energiaigény a gazdasági válság óta. A várakozások kecsegtetőek, sok a napsütés, rengeteg a potenciál, várhatóan a napenergia kapacitás jelentősen emelkedni fog.

 

7. Franciaország: 4,6 GW (2010: 0,272 GW - 9. hely)

 

Napelem, naperőmű, napenergiaFranciaország továbbra is élvezi a napsütést. A napenergia kapacitás emelkedik. A rendszer jól megtervezett.

 

Ugyanakkor az elmúlt időszakban volt egy kis csökkenés, a politikai támogatás hiányában, a napenergia ösztönzés nem ment oly tökéletesen. Ez betudható a nukleáris és fosszilis energiaipar területén lezajlódó politikai csatáknak.
  

 

 

 

8. Ausztrália: 3,3 GW (2010: 0,125 GW)

 

Napelem, naperőmű, napenergiaAz első két újonc a listán. A top 10 napenergia használó országok között ez idáig Ausztrália nem szerepelt. Ausztrália az elmúlt öt évben tette a legtöbbet a napenergia kapacitás növelésére. 2009 végén a szigetország mindössze 125 MW napenergia kapacitással rendelkezett, de az intelligens politikának köszönhetően, beleértve a kedvezményes betáplálási tarifákat, kedvezményeket és a szövetségi kötelező megújuló energia célkitűzését, 2600 százalékkal sikerült a növekedés, ami 3,3 gigawatt napenergiát jelent 2013 év végére. Mindeközben folyamatosan csökkentek a napenergia árak és az a tény is segített, hogy Ausztrália büszkélkedhet a legnagyobb napenergia potenciállal a világon. Jelen helyzetben a napenergia költségek kevesebb, mint a fele, mint a hálózati villamos energia költségek, bár a kormány fontolgatja, hogy visszafogják a megújuló-energia célkitűzéseket.

 

9. Belgium: 3GW (2010: 0,363 GW - 7. hely)

 

Napelem, naperőmű, napenergiaA kép sok belgiumi virágot ábrázol. Belgium meglepő napenergia versenyző, hiszen 2009-ben kiemelkedő teljesítményt nyújtott a megtervezett zöld tanúsítványok rendszerében.

 

Ez a rendszer működik, mind az átvételi tarifa, a további adókedvezmények és a villamos energia fogyasztás tekintetében.

 

Ezeket a politikákat, párosulva a folyamatos napelem árcsökkenésekkel, Belgium megtartotta a növekedést a napenergia piacon.

 

 

10. Egyesült Királyság: 2,9 GW (2010: 0,027 GW)

 

Napelem, naperőmű, napenergiaEgy másik új belépő a globális napenergia boom-ban az Egyesült Királyság volt. 2010-ben mindösszesen 27 MW volt a napenergia kapacitás.

 

Ezután következett egy gyors növekedés, 2013-ben megduplázta a kapacitást, több telepítés zajlott, mint Olaszországban.Két ország kívül esett a Top 10-es listán, de nagy az esély, hogy ők vissza fognak kerülni a listára.

 

 

12. India: 2,3 GW (2010: 0,120 GW - 10. hely)

 

Napelem, naperőmű, napenergiaHasonlóan Kínához, Indiában gyorsan növekszik a villamos energia igény – a napsütés adott.

 

A kormány is halad előre a tiszta energiáért, a cél 20 GW 2020-ra. Létrejött egy hosszú távú áramvásárlási megállapodás, így már kedvező a napelem telepítés Indiában, tehát India megfelelő kormányzati stratégiával bekerülhet a Top 10-be.

 

 

 

 

 

13. Cseh Köztársaság (2010: 0,47 GW - 6. hely)

 

Napelem, naperőmű, napenergiaNagyvonalú támogatásokat és egyszerű adminisztratív eljárásokat vezettek be Csehországban.

 

Az egy főre jutó napenergia, több mint Németországban 2009-ben.

 

Ezután jött egy megrekedés, azonban ha megfelelő politikát folytatják, akkor lassan napenergia boom jöhet létre.

 

 

 

 

 

2015.04.08.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg