GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Tömegével választják a napenergiát Amerikában ::

Tömegével választják a napenergiát Amerikában

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áram

Folyamatosan nő a kereslet Amerikában a napenergia iránt, a háztartások tömegével szerelik fel a napelemeket, amiből olyan cégek profitálnak jelentősen, mint például a SolarCity. Igen, az a SolarCity, ami történetesen a Tesla vezéréhez, Elon Muskhoz köthető.

 

Nos, az elmúlt években összesen 650 MW-ot sikerült telepíteni a társaságnak, most pedig egy negyedév alatt sikerült elérni ennek egyhatodát. Mondani sem kell, hogy ez abszolút negyedéves rekordnak számít a cég életében, nem csak a telepített, hanem a megrendelt kapacitások esetében is. Napenergia-boom? 

A SolarCity esetében ami a leginkább vonzó lehet, hogy a háztartások 20 éves szerződés keretében lízingelhetik a napenergia-rendszert, amit így a társaságnak fizetnek. A szerződéseket úgy alkották meg, hogy kezdetben ez ne jelentsen nagy költséget a vásárlók számára, ne legyenek beszerelési költségek. Így a közüzemi számlákat alacsonyabb díjra cserélhetik az ügyfelek, ráadásul még környezetbarát megoldást is választottak.

 

Közben a SolarCity ezeket a berendezéseket értékesíti különböző partnerek számára, majd visszalízingeli őket. Erre azért van szüksége, mivel a kormányzati adókedvezményeket csak olyan cégek tudják igénybe venni, akik jelentős adóalappal bírnak (A SolarCity a veszteségek miatt nem ilyen.). Így viszont a SolarCity a fizetett és megszerzett lízingdíjak miatti különbségek, és adókedvezmények miatt jelentős forráshoz (Tax Equity) jut.

 

Nem rövid távú sztori

 

Az persze tény, hogy a 20 éves szerződések alatt megtérül a SolarCity befektetése (nyilván kiszámolták ők is), ám rövid időtávon a jelentős marketingköltségek, és az általános költségek relatíve magas szintje miatt még nem tud nyereséget elérni a vállalat.

 

Már csak azért is, mert a marketinggépezetet nem árt minél magasabb hatásfokon üzemeltetni, és minél több ügyfél számára telepíteni a rendszereket. 2017-től ugyanis vélhetően csökken majd a napenergiára adott adókedvezmények mértéke, ez pedig nem jó hír a cég számára sem.

 

Ez alapján a SolarCity értékét nem a jelenlegi árbevételek, vagy éppen az eredményessége határozza meg. Sokkal inkább az a várható készpénzáramlás, ami majd a jövőben érkezik a cég felé. A SolarCity ezeket az értékeket mindig ki is számítja, ez alapján pedig már közel 3,3 milliárd dollár várható a szerződésekben.

 

2014.08.15.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg