GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Százmilliókon segíthet a napenergia ::

Százmilliókon segíthet a napenergia

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramAz elmúlt 30 év legnagyobb sikerét aratták az ellenzéki erők az indiai választásokon. Az alsóházi többségtől elemzők és piaci szereplők az indiai reformok folytatását remélik.

 

Az új kormánypárt választási programjában többek között energetikai fejlesztéseket ígért, melynek keretében több száz millió emberhez juttatnák el az elektromos áramot. Az indiai hálózati adottságokat tekintve a program egyik nyertese a napenergia-szektor lehet, mely a következő években a globális napenergia-piac egyik növekedési motorja lehet. 

 

 

Megvan a többség, jöhetnek a reformok

 

A világ legnépesebb országában április 7-én kezdődött a kilenckörös parlamenti választás, melyen elsöprő, az utóbbi 30 év legnagyobb sikerét aratták az alsó házban a korábban ellenzéki Bharatiya Janata Party (BJP) és szövetségesei, megszerezve a stabil kormányzáshoz szükséges szavazatok többségét. Az új kormánypárt illetve miniszterelnök, Narendra Modi sikerének a befektetők is örültek, az ország meghatározó részvényindexe (BSE 100) illetve a rúpia is erősödött.

 

Szakértők szerint az új kormánypárt váratlan sikerében fontos szerepet játszott az utóbbi években megakadt reformfolyamat illetve a gazdasági növekedés lassulása. Modi választási programjában rendkívüli lépéseket ígért: többek között a közút és a vasúthálózat fejlesztésére illetve az energetikai rendszer korszerűsítésére és bővítésére tett ígéretet.

 

Fontos szerepet kapna a napenergia

 

Az új kormány energia politikájának egyik nem titkolt célja, hogy 2019-re minden háztartásba be legyen vezetve az elektromos áram. Egyes becslések szerint az 1,2 milliárd lakosú Indiában jelenleg mintegy 400 millió ember él elektromos áram nélkül. Egy főre vetítve az országban előállított áram mennyisége a BRIC-országok tekintetében messze Indiában a legalacsonyabb.

 

Az 5 éves terv megvalósításában Modi fontos szerephez juttatná a napenergiát. Az új elnök úttörő szerepet vállalt az általa korábban évekig irányított Gujarat régió fejlesztésében, ahol többek között agresszíven támogatta a megújuló energiák térnyerését (pl.: kötelező átvételi árakat vezetett be, csatornák felé napelem parkokat telepített.) Modi gujarati politikájának köszönhetően, a régió az ország teljes napenergia-kapacitásának mintegy harmadát tudhatja magáénak.

 

2014.06.12

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg