GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Napelemes rendszerek árajánlat Monokristályos full black napelem Polikristályos napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Összefogással szereznek napenergiát a tető nélküli lakók ::

Összefogással szereznek napenergiát a tető nélküli lakók

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramA napenergiát nemcsak azok szerezhetik be egy háztartásra elegendő, kis mennyiségben, akik önálló ház tulajdonosai, vagyis tetővel rendelkeznek. Amerikában országszerte a szomszédság fog össze, hogy szolárkerteket létesítsenek lakásaik energiaellátására.

 

Nem szükséges irdatlan méretű szolárfarm, vagyis energiaipari vállalat által üzemeltetett naperőmű ahhoz, hogy napenergia, napelem-fogyasztóvá válhasson az ember. Legalábbis az USA-ban nem.

Eredetileg Colorado államból indult a gondolat, hogy “közösségi szolárkertet” létesítsenek a lakók, ahol elhelyezik a napkollektorokat, és most már a Massachusetts-beli Newtonban, 

Boston egyik elővárosában is -szó szerint- talajra lelt az ötlet. Kalifornia, Minnesota és Washington D.C. már életbe léptetett olyan jogszabályokat, melyek engedélyezik az ilyen megoldásokat. New York államban éppen most dolgoznak egy hasonló törvényjavaslaton, írta a New York Times.

 

A washingtoni Energiaügyi Minisztériumban azon tanakodnak az illetékesek, hogy állami fordítsanak-e állami támogatást ezekre a projektekre. Szó van róla, hogy 515 millió dollárnyi pénzt osztanának szét e célra.

 

Az amerikai lakóépületek és lakások 85%-a nem rendelkezik hozzáféréssel a megújuló energiákhoz, sem saját tulajdonú eszköz, sem lízingelt infrastruktúra formájában.Több oka lehet annak, hogy egy lakó nem tehet szolárcellákat a tetőre: vagy mert bérház albérlőjeként nem az ő tulajdonába tartozik és nem kap rá engedélyt, vagy mert a tető technikailag nincs megfelelő állapotban.

 

Ez nagy potenciális piac nemcsak a napenergiás eszközöket készítő gyáraknak, de a felszerelést végző alvállalkozóknak is. A Clean Energy Collective nevű cég a növekvő új piaci rést meglovagolva sorra létesít ilyen szolárkerteket, a bostoni Next Step Living pedig a fogyasztóknak értékesíti az új megoldást az egész államban. Ma már 17 tagállamban működik 52 szolárkert-projekt. További 10 létesítése van folyamatban, derült ki a Solar Energy Industries Association adataiból.

 

2014.09.19.

 

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg