GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Napelemes rendszerek árajánlat Polikristályos napelem Monokristályos full black napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Napkövető napelemek ::

Napkövető napelemek

Egy német vállalat létre hozott egy IMO nevű berendezést az USA-ban, egy úgynevezett napkövető napelemes rendszert, hogy napenergiát csapoljon meg. Ruediger Unverzagt és Klaus Pless a vállalat ügyvezető igazgatója és elnöke elárulta, hogy ezek a napkövető napelemek a legnagyobbak Summerville-ben Dél-Kaliforniában. Az IMO kereskedelmileg eladhatónak tűnik, annak ellenére, hogy mérete hatalmas, ugyan akkor telepítése egyszerű, hatásfoka remek.
Az IMO reményteljes: az Egyesült Államoknak meg kell ragadnia ezt a lehetőséget, segítségével 32 tonna széndioxidtól szabadítja meg a Földet. Az IMO 42.000 kilowattórát termel, majdnem négy háztartás energia igényét fedezi. Ez szintén tehermentesíti a Földet, hasonló az érték mintha kivonnánk egy autót a forgalomból, mely 170.000 km-t utazott.Hogyan működik?


A túlméretezett napelem egy forgó rúdra van rögzítve, ez a napelem nem mozdulatlan, követi a nap mozgását. Ezzel a mozgással a napsugarakat maximális mértékben elkapja. A forgó napelem ahogy követi a nap mozgását, 20% vagy akár 30%-al több napenergiát képes elkapni a nem forgó napelemekhez viszonyítva. Hasonlóak a napraforgókhoz, a nap pozíció váltásával megváltoztatják saját pozíciójukat.


Az IMO 16 méter magas, a hatalmas mérete miatt egy daru segítségével helyezik a fémoszlop tetejére a napelem rendszert. Az SC Energy Office program menedzsere Erika Myres nagyon meglepőnek találja a rúdon levő panelek méretét. Ez a legnagyobb forgó napelem Dél-Kaliforniában nagyobb, mint egy átlagos ház. Bár az IMO el fogja indítani ezek kereskedelmi eladását az USA-ban, a tengerentúlon már hasonló alternatív-energia eszközöket adtak el a vállalat emberei. A tulajdonosok még nem tudják megmondani, hogy mekkora eladásokat lennének képesek lebonyolítani, a forgó napelem, ami 25 éven keresztül használható 100.000 és 200.000 dollárba kerül. A 150.000 dolláros ösztöndíjat kimerítették, az IMO reméli, hogy projektjüket más vállalatok, állami támogatások, adójóváírások segíthetik.
 

2015.07.29.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg