GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Polikristályos napelem Monokristályos full black napelem Napelemes rendszerek árajánlat



  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Napenergia-hasznosítással csökkenti ökológiai lábnyomát a BGF ::

Napenergia-hasznosítással csökkenti ökológiai lábnyomát a BGF

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áram

Közel 12 millió forint éves energiaköltség-megtakarítást eredményez a Budapesti Gazdasági Főiskola számára az az Európai uniós forrásból megvalósuló épületfejlesztési projekt,

amely során a Főiskola Buzogány utcai és szentendrei épületeiben a fűtéskorszerűsítés, a nyílászáró-csere, és a hőszigetelés mellett kiépítésre kerül egy közel 700 GJ villamos energiát termelő napelem-park, illetve egy napkollektor is.



 

A fejlesztésnek köszönhetően a BGF évente mintegy 184 tonna szén-dioxid egyenértékkel csökkenti üvegház-hatású gázkibocsátását. 297 millió forintos Európai Uniós támogatásból fejleszti Buzogány utcai és szentendrei épületeinek energetikai jellemzőit a Budapesti Gazdasági Főiskola.

 

A Környezet és Energia Operatív Program pályázaton elnyert összegből – kiegészítve a Főiskola saját forrásával – sor kerül a BGF Pénzügyi és Számviteli Kar Buzogány utcai épülettömb részét képező kollégiumi épületegyüttes korábban még nem szigetelt épületszerkezeteinek hőszigetelésére, a még korszerűtlen nyílászárók cseréjére, valamint az épületegyüttes fűtési rendszerének korszerűsítésére. A kollégium tetejére egy, a 360 kollégista számára a használati meleg víz egy részét biztosító napkollektor kerül, tovább csökkentve ezzel az épület energiafelhasználását. A Főiskola számításai szerint a beruházás – a korábbi korszerűsítések hatásain túl épületrészenként további – 6,7-14,2 százalékos energiaköltség-csökkenést eredményez majd. Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése 80 tonna szén-dioxid egyenérték lesz, míg a megújuló energiatermelés eléri a 104 GJ-t évente.

 

A főiskola szentendrei, Rév utcában található épülete hőszigetelést kap, kicserélésre kerülnek a világítótestek, valamint korszerű nyílászárók kerülnek beépítésre. Az épület lapos tetejére kerül egy évente közel 700 GJ villamos energiát termelő napelem-park, valamint teljesen megújul a fűtési rendszer is: levegős hőszivattyúk és talajkollektorok biztosítják majd az egyenletes hőmérsékletet. A fejlesztésnek köszönhetően az épület energiaellátását csaknem teljes mértékben megújuló forrás biztosítja majd. A felújítást követően a fűtési és egyéb energiaköltségek 84%-os csökkenését, évi 7,5 millió forintos megtakarítást vár az intézmény, míg az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése várhatóan 104 tonna szén-dioxid egyenérték lesz.

„A Budapesti Gazdasági Főiskola épületenergetikai beruházása a költségcsökkentés mellett környezetvédelmi szempontból is jelentős, hiszen nagymértékben csökken a Főiskola ökológiai lábnyoma, e mellett pedig hallgatóink is komfortosabb környezetben tanulhatnak a jövőben” – emelte ki Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora a fejlesztés kapcsán.

 

2015.02.13.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg