GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat Monokristályos full black napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Napelemet flakonból ::

Napelemet flakonból

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áram

Hallott már a kolloid kvantumpontokról? Nem? Pedig a közeljövőben forradalmasíthatják a napenergia-termelést.

 

Két fő csapása van a napelemek fejlesztésének - vagy a hatékonyságot igyekeznek javítani (jelenleg 40 százalék körül van a legjobb típusok hatásfoka), vagy a költségeket leszorítani. Jellemzően az egyik csak a másik rovására szokott sikerülni, azaz vagy nagyon hatékony és roppant drága megoldást kapunk, vagy ugyan olcsó lesz az eredmény, de csapnivaló teljesítménnyel alakítja át a napsugárzást elektromos energiává.

 

 

  

Ez utóbbiba tartozik a kanadai mérnökök által nemrég bejelentett spray, mely valahogy mégis feloldhatja a fenti paradoxont.

Úgynevezett kolloid kvantumpontokat hoz létre szinte tetszőleges felületen, melyek aztán segíthetnek függetlenedni a szénhidrogénekre alapuló energiatermeléstől. Ugyan maga a módszer relatíve olcsó - tehát a fenti tézis szerint nem túl hatékony -, de olyan felületeket is be lehet vele borítani, amik korábban nem vehettek részt az energiatermelésben. Ezáltal pedig - noha nagyobb felületen, de - felpörgethető egy-egy létesítmény napenergia-előállítása. Legalábbis a kanadaiak szerint.

 

A spray akár íves felületeken is használható, köszönhetően annak, hogy rugalmas hordozóra is felfújható. Egyelőre azonban nem lehet teljes az örömünk, mivel a termék még - sajnos - közel sem piacérett. Jelenleg azon dolgoznak a mérnökök, hogy javítsanak a hatékonyságon.

 

A nanométeres világban, kristályformában létező kolloid kvantumpontok mindazonáltal nem csak a napenergia-ipar számára hozhatnak jelentős változást. Tavaly például már felbukkant az első, erre a technológiára alapuló LCD TV. A Sony készüléke nem energiatermelésre használta a technikát, hanem a kijelző részeként alkalmazta, a képminőség javítása végett.

 

2014.12.19.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg