GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat Monokristályos full black napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Napelemes rendszert kapott öt iskola ::

Napelemes rendszert kapott öt iskola

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramA 228 millió forintos támogatás mellett a 40 millió forintos önerőt is pályázaton nyerte meg az önkormányzat. Debrecen önkormányzata számára kiemelkedően fontos, hogy az általa működtetett intézmények energiafelhasználása során a megújuló energiaforrásokat részesítse előnyben.

 

Az eneragiatakarékos megoldások alkalmazása mellett nem titkolt szándéka a példamutatás, a lakossági szemléletformálás – áll az önkormányzat közleményében. 

 

 

Kisebb lesz a számla és a környezetet is óvják

 

2013 sikeres év volt a környezettudatos gondolkodás erősítése szempontjából, mivel az önkormányzat egy pályázaton a Bocskai István Általános Iskola, a Fazekas Mihály Gimnázium, az Ibolya Utcai Általános Iskola, a Kinizsi Pál Általános Iskola, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár, a Debreceni Sportuszoda, valamint a Tóth Árpád Gimnázium energetikai hálózatának napelemes rendszerrel történő bővítésére összesen 228 és fél millió forintot nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból.

A beruházáshoz szükséges 40 millió forint önrész biztosítására pedig EU önerő-támogatást nyert a város. A munkaterületet minden intézmény esetében még 2013 decemberének végén átadták a kivitelezőnek.

 

Hat intézményben az elkészült beruházás műszaki átadás-átvétele június 12-én megtörtént. A Debreceni Sportuszoda napelemes rendszere műszaki átadására augusztus 29-én került sor.

 

A fejlesztéseket az indokolta, hogy az önkormányzat által működtetett intézmények energiafogyasztása jelentős, s ez a magas működtetési költségek mellett nagy környezeti terheléssel is járt. Ezért a projekt alapvető, hosszú távú célja a korábbinál kisebb környezeti terheléssel járó, megújuló energia-alapú energiatermelés elterjesztése, ezen belül a megújuló energiaforrásokon alapuló villamosenergia szerepének növelése az összenergia-felhasználáson belül – és ezen keresztül a széndioxid-kibocsátás csökkentése.

A közvetlen cél a környezeti fenntarthatóság jegyében mérsékelni az intézmények működési és fenntartási költségeit az energiahatékonyság fejlesztése segítségével.

 

2014.10.03.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg