GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Napelemes rendszerek árajánlat Polikristályos napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Napelemes pavilon Texasban ::

Napelemes pavilon Texasban

napelem, napelem rendszer, napenergia, naperőműTexasban egy eco-barát szerkezetből épített pavilon óvja az elviselhetetlen melegtől az ide betérőket. Ez egy önálló épület, melyet oktatásra és demonstrációra használnak a fenntartható jövőt népszerűsítve. Az épület egy szabadtéri pavilon ami 100%-os napenergiával (napelem) üzemel, esővizet és szennyvizet is hasznosít. A San Antonio központú Flato Architects tervezte a díjazott pavilont, hogy megfeleljen a Living Building Challenge-nek, egy fenntartható építő tanúsítványrendszernek, a sztenderdjei az egyik legszigorúbb rendszerűek. A Josey pavilont a Dixon vízalapítványnak, egy környezeti csoportnak építették, egy fenntartható földmenedzsmentért, egy élő egészséges vízkészlet megtartásáért.

 Azt mondják, hogy Texas jelenlegi és jövőbeli nemzedékeinél vannak azok a vízerőforrások, amikre nekik szükségük van.

A pavilion két részből áll, az egyik rész az oktatási célt szolgálja, a másik rész többek között a herbáriumnak ad otthont, a mellékhelységeknek, a konyhának, mindezek egy központ köré csoportosítva. A pavilion épületanyaga megmentett fűrészárúból készült, melyet helyben szereztek be és nem mérgező anyagból is készült.
Az épületet úgy tervezték, hogy mechanikus fűtésre és hűtésre sincs szükség. Mély faajtók, árnyas tornácok segítik hűsen tartani az épületet, a délkeleti szél is kellemes hőmérsékletet biztosít. Az épület elrendezése segíti a hideg észak-nyugati téli szeleket eltorlaszolni. A demonstrációs pavilion kezeli a szennyvizet egy épített mocsáron keresztül. A szűrt vizet újra fel lehet használni a konyhában és a fürdőszobában. Az épület tetején természtesen napelem panelek találhatók, mely az energia szükségletet biztosítja.

A pavilont 2014 tavaszán fejezték be, ha a Living Building értékelésen keresztül megy, akkor megadják az Élő épület tanúsítványt. Ehhez az kell, hogy leteljen az egy év teljesítmény értékelés, mely 2015 októberében ér véget.

Ha megkapja a tanúsítványt a Josey pavilon lesz az első Living Building Texasban.

 

2015.09.02.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg