GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Napelemes kiserőművet épített ki a Budapesti Gazdasági Főiskola ::

Napelemes kiserőművet épített ki a Budapesti Gazdasági Főiskola

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramTöbb mint 200 napelem-modulból álló kiserőművet épített ki a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi Gazdálkodási Kara. Az Európai Unió közel 50 millió forintos támogatásából megvalósult beruházás várhatóan 57,5 MWh elektromos energiát termel majd évente, mely a becslések szerint évi közel 2,4 millió forintos megtakarítást jelent majd az Intézménynek. Nem csak ökológiai lábnyomát csökkenti a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) zalaegerszegi Gazdálkodási Kara, hanem éves szinten közel 2,4 millió forintot is megtakarít majd áramszámlájából a napokban átadott, 204 napelem-modulbólálló kiserőműnek köszönhetően.

Az Európai Unió közel 50 millió forintos támogatásából megvalósuló beruházás eredményeként az Intézmény elektromos ellátásának egy része megújuló energiabázisra állt át. A Kar egyik épületének lapostetőjén kiépített 49,94 kW teljesítményű napelemes kiserőmű várhatóan évi 57 477 kWh elektromos energiát termel majd a Kampusz számára.

Az innovatív, energiatakarékos és környezettudatos beruházás illeszkedik a Kar Zöld Kampusz Mintaprojekt koncepciójába, melynek során korábban szürkevíz hasznosító rendszer, komposztáló, épületszerkezeti hőszigetelés, és ezekhez kapcsolódó szemléletformáló rendezvények valósultak meg.

„A Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kara egy gyönyörű 11 hektáros zöldterületen helyezkedik el. Munkatársaink, oktatóink és hallgatóink számára mindig is fontos volt ennek a természeti környezetnek a megőrzése. Ezért is vállalkoztunk korábban elindított Zöld Kampusz mintaprojektünk keretében a fenntartható fejlődést szolgáló fejlesztések, programok létrehozására, bíztunk benne, hogy az érdekes szakmai és szórakoztató események Zalaegerszeg, a megye és a régió lakosai, diákjai számára követendő példát jelenthetnek majd. Örülünk, hogy legújabb napelemes projektünk tovább erősíti környezettudatos működésünket”– hangsúlyozta dr. Halász Imre, a Gazdálkodási Kar dékánja.

 

2014.04.25.

 

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg