GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Napelemes rendszerek árajánlat Monokristályos full black napelem Polikristályos napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Napelemes iCloud Center lesz a GTAT arizonai létesítményéből ::

Napelemes iCloud Center lesz a GTAT arizonai létesítményéből

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áram

Miután a GT Advanced Technologies és Cupertino partnerkapcsolata kútba esett, komoly problémaként jelentkezett az is, hogy a GTAT által ígért 2000 munkahely is elúszott. Az Apple most az ingatlant felhasználva 2 milliárd dolláros beruházással adat- és globális irányítóközpontot alakítana, amely 150 embernek adhat teljes munkaidős állást.

 

Az Associated Press információi alapján a következő 10 évben tervezik a létesítménybe és környékébe pumpálni a fenti összeget. 

A hatalmas adatközpontok központi irányítója lehet és 600-nál is több mérnöki és építői pozíciót adhat majd a környéken élőknek, és ez is hozzáadódik a közel egymillió álláshoz, amit eddig a cég teremtett az USA-ban. Ráadásul az összes hasonló létesítményhez hasonlóan ez is száz százalékban megújuló energiából üzemelne, amit a közelben létesítendő napelemfarmból nyerhetne. Az építkezés 2016 végén kezdődhetne, addig pedig a GTAT és az Apple által vett zafírkemencéket tárolják itt, amíg nem találnak nekik új gazdát.

 

A farm egyébként összesen 70 megawatt napenergiát állít majd elő, ami 14500 otthon áramellátásához elegendő. Arizona kormányzója, Doug Ducey nyilatkozatában úgy fogalmazott: “Az Apple messze az egyik leginnovatívabb és legsikeresebb cég a világon. Döntése, melynek értelmében új létesítményét Mesába telepíti nagy örömhír Arizonának és újabb bizonyíték államunk biznisz-barát klímájára és tehetséges munkaerőbázisára.”

 

Hogy az egyre növekvő iCloud szolgáltatást fenn tudja tartani, az Apple hatalmas adatközpontokat hozott létre a nyugati és a keleti partokon. A legnagyobb ilyen objektumokat Maidenben, Észak-Karolinában illetve a nevadai Renoban, a kisebbeket pedig az oregoni Prinevilleben és a Californiában található Newarkban lelhetjük meg. Az oregonit egy vízenergiával működő erőmű, a kaliforniait szélerőművek, a nevadait geotermikus és napenergia, míg a karolinait tisztán napenergia működteti.

 

2015.02.06.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg