GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Napelemes rendszerek árajánlat Monokristályos full black napelem Polikristályos napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Napelemes főutat tervezett egy amerikai feltaláló ::

Napelemes főutat tervezett egy amerikai feltaláló

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramEgy amerikai feltaláló elkészítette a napelemes főút terveit. Állítása szerint az egész ország áramfogyasztásának háromszorosát állítaná elő.

 

Az Egyesült Államokban egy idaho-i pár Julie and Scott Brusaw azt tűzte ki célul, hogy napelemekkel borítja be az utakat. Scott Brusaw találmánya a napelemes főút. A tervek már el is készültek az új interaktív és környezetbarát útról.A találmány nagyon strapabíró, akár 100 tonnás kamionoknak is ellenáll. A tervek szerint közlekedést segítő funkciói is lennének a Solar Roadways-nek, ami a napelemek mellett ledekből és érzékelőkből állna. Az út szerkezete a lefagyott utakat felmelegítené, a csapadékot átszivárogtatná, az akadályokról tájékoztatná az utazókat. A tervező állítása szerint mind e mellett az USA teljes áramfogyasztásának háromszorosát állítaná elő.


A technika készen áll, de elháríthatatlan problémát jelent az ár. USA úthálózata 29 000 mérföld hosszú, ennek lefedéséhez 5,6 milliárd elem kellene, és mindennek a költsége horribilisen magas; 56 trillió dollár lenne. Ez 50 százalékkal többe kerülne, mint ha újra aszfaltoznák az összes utat az országban.
A feltaláló most a gyártás és a költségek optimalizálására törekszik, de a befektetők még mindig szkeptikusan állnak a technológiához. Úgy vélik ez túlságosan nagy újítás lenne, hiszen a napelemes cserepek már évek óta a köztudatban vannak, mégsem terjedtek el. 

 


Brusaw kiemelte az alternatív pénzszerzés lehetőségeit, mint például: az utak felületén lévő reklámokat, vagy elektromos benzinkutak létrehozását. A tervező nagyon reménykedik, de a közeljövőben nem valószínű, hogy megvalósul a projekt.

 

2014.08.08.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg