GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Napelemes rendszerek árajánlat Polikristályos napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Napelem segíti a katolikus általános iskolát ::

Napelem segíti a katolikus általános iskolát

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramCsongrád - Egy hete napelemek termelik az áramot a csongrádi Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolában. A tanintézmények között ez az első, a városban a harmadik ilyen beruházás.

A csongrádi Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola KEOP-pályázaton közel 30 millió forintot nyert – ehhez járult még az 5,5 milliós önrész, vagyis a támogatottság 85 százalékos volt – napelemek telepítésére, amelyekkel nem a fűtésre „segítenek rá”, hanem áramot termelnek – 

nyilatkozta Tarjányiné Csatári Mártától, a tanintézmény igazgatójától. Az előkészületek, például az ilyenkor kötelezően elvégzendő statikai vizsgálat után az elemek felszerelését február végén kezdték meg a szakemberek. Egy hete már áramot termel az iskola tetejére került 136 napelem cella.

– Merész, de megvalósítható célt tűztünk magunk elé – közölte Tarjányiné Csatári Márta –, szeretnénk az éves áramszámlánkat lenullázni, ez eddig 1,8 millió forint volt. A fenntartási idő 5 év, annak lejártakor derül ki, bejöttek-e a számításaink, vagyis mivel pályázati pénzről van szó, csakis azt követően kaphatunk pénzt a többlettermelés után. Reményeink szerint nagyjából „félidőtől” az intézmény igényeinél több áramot állítanak majd elő a cellák, tehát elképzelhető, hogy bevételünk származhat a napelemekből, ehhez azonban az kell, hogy iskolánk 5 éven belül korszerűsítse világítási rendszerét. Most az esztendő végén egyeztetünk a szolgáltatóval, a DÉMÁSZ-szal akkor derül ki, mennyit fogyasztottunk és mennyit termeltünk ebben az évben.

Az intézményvezető még elmondta: számítógép segítségével szinte másodpercről másodpercre figyelemmel kísérhetik a 136 napelem cella munkáját, és eddigi tapasztalataik kedvezőek. Büszkék arra, hogy a csongrádi általános és középiskolák közül elsőként vágtak bele ilyen vállalkozásba, és az egész városban is az övék a harmadik napelemes beruházás.

 

2014.04.04

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg