GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Máris rekordot döntött a Solar Impulse 2 napelemes gép ::

Máris rekordot döntött a Solar Impulse 2 napelemes gép

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áram

Az Arab-tengert rendben átrepülte a napenergia hajtotta Solar Impulse 2 repülőgép, és megérkezett Indiába, ahol egyébként a repülőgép anyagának egy része készült.

 

Rendben megtette világkörüli útja második szakaszát is az Arab-tenger fölött a napenergia hajtotta Solar Impulse 2 (SI2) repülőgép, amely kedden késő este érkezett meg Ománból az indiai Ahmadábádba. A napelemes jármű 16 óra alatt tette meg az 1465 kilométeres utat, amely valószínűleg rekordhosszúságú a kizárólag napenergiával működő repülőgépek történetében. 

Helyi idő szerint este 10 órakor, vagyis több órával naplemente után szállt le az ahmadábádi repülőtéren.

A földkörüli út második szakaszán a projekt atyja, a pszichiáter képzettségű 57 éves svájci extrémsportoló, a Földet egy hőlégballonnal már 1999-ben megkerülő Bertrand Piccard vezette a gépet, amelyet az első, Abu-Dzabi és az ománi Maszkat közti szakaszon váltótársa, a 62 éves André Boschberg egykori svájci vadászpilóta kormányzott hétfőn.

 

A repülő anyagának egy része Ahmadábádban készült, ezért is esett a választás a virágzó Gudzsarát állam legnagyobb, ötmillió lakosú városára, gazdasági fellegvárára az első indiai állomásként.

A jelenlegi indiai miniszterelnök, Narendra Modi hosszú éveken át volt Gudzsarát főminisztere, és ebbéli minőségében nagyon sokat tett a napenergia hasznosításáért, Indiában sehol másutt nem üzemel annyi napkollektor, mint ott. Borschberg Ahmadábádban elismerően nyilatkozott az állam gazdasági teljesítményéről.

Az SI2 várhatóan két nap múlva indul tovább Váránászi (korábbi nevén Benáresz) észak-indiai hindu szent városba. Az együléses, karbonszálas Solar Impulse 2 szárnyainak fesztávolsága 72 méter, vagyis több, mint egy Boeing 747-esé, ám súlya csak 2300 kilogramm. 17 248 napcellájának köszönhetően akár öt napot és öt éjszakát is egyfolytában képes a levegőben tölteni.

A pilóták vállalkozásukkal, amelyhez Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is gratulált és sok szerencsét kívánt, a megújuló energiaforrásoknak akarnak hírverést csapni.

 

2015.03.13.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg