GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Napelemes rendszerek árajánlat Polikristályos napelem Monokristályos full black napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Közel négyezer napelem ::

Közel négyezer napelem

Napelem, naperőmű, napenergiaÁramtermelő napelemes rendszer épül ki uniós támogatással a Heves megyei Demjén külterületén. A 3840 darab vékonyfilmes napelemből álló beruházás hozzájárul hazánk megújuló energetikai célkitűzéseihez és a térség részben megújuló energiából származó áramot használhat. A projekt 564 tonnával csökkenti évente majd hazánk szén-dioxid kibocsátását.

Magyarországnak 5 év alatt a mostani 10 százalék körüli értékről 14,65 százalékra kell növelnie a megújuló energiák részarányát.

 A napenergia hasznosítása világszerte és hazánkban is dinamikusan növekedett az elmúlt években.A hazai megújuló energetikai projektek viszont nem csak hazánk nemzetközi üvegházgáz kibocsátás-csökkentési és zöld energia növelési kötelezettségeihez járul hozzá, de a jelenleg igen magas energiaimport-függőségünk csökkenéséhez is.

 

A Heves megyei Demjénben megvalósuló, az Európai Unió által támogatott napenergiás projekt révén átlagosan évi 564 ezer kWh megújuló forrásból származó villamos energia értékesíthető az elkövetkező 25 évben. A 3840db Sharp NA-E130L5 vékonyfilmes napelem panel felhasználásával 499 kW névleges teljesítményű fotovoltaikus kiserőmű által szolgáltatott zöldáramot a beruházó DemjénSolar Kft. nem saját célra hasznosítja, hanem a villamos energiát az ÉMÁSZ hálózatán keresztül a KÁT rendszerben adja át. Az elvégzett előzetes vizsgálatok alapján a telephely mellett futó, ÉMÁSZ tulajdonú gerincvezeték fel tudja venni a napenergiából származó áramot, így a jövőben a térség lakó- és közintézményeinek villamosenergia ellátásának egy része megújuló energiahordozóból fog származni.

 

A demjéni zöldenergia beruházás összköltsége 380.999.000 Forint, mely 50 százalékát, 190.499.500 forintot a KEOP támogatás, míg ugyanennyi önrészt a beruházó biztosít. A vékonyfilmes napelemek körülbelül 1.8 hektárnyi területen lesznek kihelyezve. A szolármező működése nem jár zajkibocsátással és az üzemelés során semmiféle hulladék keletkezésével nem kell számolni. A zöldenergia beruházás évi 564 tonna CO2ekv mennyiségű üvegházgáz kibocsátás csökkenést eredményez.

 

2015.04.17.

fixlink

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg