GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Napelemes rendszerek árajánlat Polikristályos napelem Monokristályos full black napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Költséghatékonyabb napelem gyártás ::

Költséghatékonyabb napelem gyártás

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramA Midsummer svéd napenergia szakértő rozsdamentes acélra való porlasztással nagy hatékonyságú eljárást fejlesztett ki a kadmiummentes CIGS napelemek gyártása terén.

 

A Midsummer, a rugalmas vékonyrétegű CIGS napelemek költséghatékony gyártására alkalmas gyártósorok vezető beszállítója a napelem szerkezet összes rétegének porlasztással történő leválasztásával nagysebességű eljárást fejlesztett ki a vékonyrétegű CIGS napelem-gyártás területén. Ez sok fejlődő országban feltárja a lehetőséget a napelemek költséghatékony gyártására. 

A folyamat összes lépésében alkalmazott porlasztással a napelemek termelési ciklusa jelentősen lerövidíthető, és kadmiummentesen lehet előállítani őket a rugalmas moduloknak megfelelő rozsdamentes acél szubsztrátokon - mindez egy módfelett versenyképes módszert eredményez, amely lehetővé teszi a magas hatásfokú vékonyrétegű CIGS napelemek gyártását.

Egy teljesen száraz és teljes vákuumos eljárásról van szó, amely csökkenti a tisztaterek stb. szigorú követelményét.
A vékonyrétegű CIGS napelemek vékonyabbak és könnyebbek a hagyományos, üvegből készült szilícium napelemeknél. Nem toxikusak (kadmiummentesek), és keret nélkül gyárthatók, ezáltal ideálisak az épületekre és a városokban közlekedő járművekre való telepítésre. A CIGS napelemek rugalmasak és hajlékonyak.

Hogy bebizonyítsa a technológiában rejlő lehetőségeket, a Midsummer nemrég 225 cm2-es kadmiummentes CIGS cellákat gyártott, 15,0%-os hatásfokot elérve a cella aktív felületén.

A Midsummer forradalmi jelentőségű termelési eljárása lehetővé teszi a napelemek jövedelmező gyártását fejlődő és közepesen fejlett országokban a következő okokból kifolyólag: lehetővé teszi a költséghatékony kisüzemi termelést (5MW) viszonylag alacsony beruházási költségekkel; a teljesen száraz és teljes vákuumos eljárás csökkenti a drága tisztaterek szigorú igényét; a nagymértékben automatizált sor a félvezető iparban szerzett előzetes tapasztalatok nélkül is kezelhető; a tartós, rugalmas panelek különösen megfelelnek a szigetüzemű rendszerek üzemeltetésére az időszakos tápellátással rendelkező országokban.

A vállalat DUO nevezetű kulcsrakész rendszere egy méretezhető és kompakt napelem-gyártó termelési rendszer, 5MW éves termelési kapacitással. A Midsummer CIGS cellái hasonlítanak a kristályos szilícium napelemekhez, de rozsdamentes acél szubsztrátra viszik fel őket. Így a cellák nemcsak hagyományos nappanelek készítésére alkalmasak, hanem olyan könnyű panelek készítésére is, amelyeket membrán tetőkre, hulladéklerakókra és más olyan szerkezetekre lehet telepíteni, amelyeken nem alkalmazhatók a tradicionális üveg modulok.

 

2014.03.21

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg