GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Napelemes rendszerek árajánlat Polikristályos napelem Monokristályos full black napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Kínai nagy napelem ::

Kínai nagy napelem

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramAz OGYEI munkatársai nem régiben kampányt indítottak, melynek során a védőnők és a média erejével hívják fel a figyelmet a fenntartható életmódra.

 

Kína komolyan elkötelezte magát a napelem-technológia használata mellett: az év végéig 13 gigawattnyi új napelemes kapacitást akarnak létrehozni, ami több, mint amit Amerika és Ausztrália valaha felépített. 

 

 

 

A kínai kormány összesen 3,3 gigawattnyi napelem telepet telepített 2014 első félévében, így az ország összesen 23 gigawattnyi energiát tud termelni tisztán napelemes forrásokkal. Ehhez jönne még hozzá a plusz 13 gigawatt, vagyis ha ez összejön, kis túlzással elmondható, hogy Kína egyetlen év alatt megduplázza a napelemes áramtermelési lehetőségeit.

 

A Reuters jelentése szerint nem csak az ipari szintű telepítés halad jól, a kormány különböző kedvezményekkel próbálja ösztönözni a lakossági napelem-telepítést is, de az iskoláknak, kórházaknak és más közintézményeknek is jár a segítség a beruházáshoz. Azok, akik amúgy üresen álló földeken, üvegházak tetején vagy tavakon hoznak létre új napelemtelepeket, szintén jutalmat kapnak, de az olyan, nagy tetőfelülettel rendelkező helyszínek is előtérbe kerülhetnek, mint a repülőterek és vasúti várók. A kormány a bankokat is sürgeti a megfelelő hiteltermékek kidolgozására.

 

Szakértők szerint Kína ezzel állva hagyja a sokkal jobb lehetőségekkel rendelkező Egyesült Államokat, illetve a világ egyik legnapfényesebb helyét, Ausztráliát. Az USA a legfrissebb adatok szerint 12 gigawattnyi napelemtáblával rendelkezik, Ausztrália teljesítményét 3,2 gigawattra saccolják. A frissen telepített napelemfarmok adták a világ új áramtermelési lehetőségeinek 23 százalékát 2013-ban, ugyanez az adat egy évvel korábban még csak 10 százalék volt.

A jelentések szerint Kínát főleg az egyre durvuló légszennyezettségi adatok ösztönzik a váltásra, és a cél a szénerőművek teljes lenullázása. Ennek ugyanakkor komoly gazdasági következményei lehetnek, hiszen az ország népességének komoly hányada él a szénbányászatból vagy az arra telepített iparágakból.

 

2014.08.29.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg