GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Polikristályos napelem Monokristályos full black napelem Napelemes rendszerek árajánlat  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Kína mindenkit állva hagyna a globális napenergia-piacon ::

Kína mindenkit állva hagyna a globális napenergia-piacon

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramKína eddig is igen nagyratörő tervekkel rendelkezett az ország légszennyezettségének megállítása érdekében, a napokban azonban újabb grandiózus céllal állt elő, melyet ha sikerül megvalósítani, úgy 2017 végére majd kétszer annyi napenergia-kapacitással rendelkezik majd, mint amennyivel jelenleg a világ legnagyobb napelem hatalma, Németország. 

 

 

 

Még ambiciózusabb tervek Kínától

A rendkívüli légszennyezettség megfékezése érdekében Kína óriási tempóban bővíti megújuló kapacitásait. A távol-keleti ország 2015 végére 35 GW-nyi összkapacitást tervez kiépíteni. A cél eléréséhez jó úton haladnak, ugyanis Kínában tavaly az EPIA előzetes adatai szerint 11,3 GW-nyi erőművet telepítettek, így 18,1 GW-ra nőtt az ország telepített napenergia-kapacitása. Idén a kínai kormány prognózisa szerint 14 GW-ot installálhatnak, ennek fényében pedig már nem tűnik elérhetetlennek 2015 végére a 35 GW.

A kínai kormány azonban újabb ambiciózus tervekkel állt elő. 2017 végére 70 GW-ra növelnék az ország napenergia-kapacitását, melynek felét decentralizált PV-napelemek adnák. A célok súlyának érzékeltetéséhez érdemes megemlíteni, hogy a világon jelenleg legnagyobb napelem hatalom, Németország mintegy 36 GW beépített napenergiai-kapacitással rendelkezik, azaz Kína alig pár év alatt dolgozná le, sőt hagyná állva a németeket.


Óriási üzlet a cégeknek

Az újabb kínai tervek óriási üzletet jelenthetnek a napelem gyártóknak is, így többek között a tavalyi szállítások alapján a világ két legnagyobb gyártója is profitálhat. A Yingli 2013 utolsó negyedéves modulértékesítéseinek 53 százaléka realizálódott Kínában, míg a második legnagyobb gyártó, a Trina Solar árbevételének több mint 40 százaléka érkezett a tavalyi utolsó negyedévben Kínából.

 

2014.05.23.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg