GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Napelemes rendszerek árajánlat Polikristályos napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Háború az olcsó kínai napelemek ellen ::

Háború az olcsó kínai napelemek ellen

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramFolytatódik a harc a dömpingáras kínai napelemek ellen. Azt követően, hogy az Európai Unió minimálárat határozott meg a modulértékesítéseket illetően, az Egyesült Államok is büntetővám bevezetésében gondolkodik. A főbb kínai panelgyártók részvényeinek árfolyama a büntetővám hírére több százalékkal zuhan.

 

Újabb részéhez érkezett a kereskedelmi háború Kína és az Egyesült Államok között, miután utóbbi kínai napelem cellákra és panelekre büntetővám bevezetését helyezte kilátásba.
Az amerikai kereskedelmi minisztérium vizsgálata szerint a Kínából importált termékek az állami támogatások miatt tisztességtelen versenyelőnyt élveznek az amerikai termékekkel szemben.

A tervek szerint az egyes társaságok termékeit különböző mértékű vámokkal sújtanák, melynek felső határa 35,2 százalék lenne. Az amerikai kereskedelmi minisztérium augusztus 18-a körül bólinthat rá a tervezett vámokra, melyet követően mintegy 45 nap áll majd rendelkezésre az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnak a felülvizsgálatra.

A tengerentúli kereskedelmi minisztérium azt követően indította vizsgálatát, hogy a SolarWorld amerikai leánya panaszt nyújtott be. A tengerentúli társaság azt kifogásolta, hogy a 2012-ben a kínai napelem cellákra kivetett vámok ellenére a távol-keleti vállalatok továbbra is dömpingáron kínálják termékeiket. Számos kínai társaság ugyanis úgy kerülte el a vám megfizetését, hogy a napelem cellák gyártását más országokba szervezte ki.

Számos iparági szereplő ugyanakkor aggodalmát fejezte ki a tervezett vámokkal kapcsolatban, mondván, hogy azok érezhetően drágítanák a nepelemek árát, visszafogva a keresletet.

Az EU-nak sem tetszik az olcsó kínai napelem

Nem ez az első eset, hogy a kínai társaságokat dömpingáras értékesítéssel vádolják meg, és amiatt büntetik. Tavaly év végén az EU arról döntött, hogy a távol-keleti gyártók az EU-ba importtált paneleket és cellákat 56 cent/watt minimumáron értékesíthetik 7 GW összkapacitásig. Amennyibe a vállalatok a meghatározott ár alatt dobnák piacra termékeiket, úgy közel 48 százalékos büntetővámot kell fizetniük.

Fontos az amerikai piac

Bár a korábbi években Európa volt a globális napenergia-piac motorja, tavaly már rendre Kínában, Japánban és az Egyesült Államokban telepítették a legtöbb napelemet. Az USA-ban 2013-ban a SEIA adatai szerint közel 4,8 GW kapacitás került beépítésre, melynek jelentős részét kínai gyártók termékei jelentették.

 

2014.06.12

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg