GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Fókuszban a napelemek ::

Fókuszban a napelemek

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramJól teljesítenek a napelem-gyártók részvényei újabb és újabb projektekkel lelkesítve a befektetőket. Az elmúlt hetekben több tengerentúlon jegyzet napelem gyártó is kiemelkedő hozamokat produkált. A Trina Solar, a SunEdison, a First Solar és a Canadian Solar is erőteljes emelkedésen van túl – hívták fel a figyelmet a Solar Capital elemzői.

 

Tavaly egyértelműen növekedett a világ napelem kereslete, ami nem meglepő, hisz sokan próbálják megszüntetni, vagy legalábbis csökkenteni fosszilis energia függőségüket. A növekedés elsősorban a 2014-es év elején érkező eredményekben érzékelhető, ami nagy lökést adhat a szektor éves növekedésének is.Trina Solar: a kínai vállalat erőteljes versenybe kényszeríti a fejlett piacok napelem-gyártóit. Február óta közel 25%-os emelkedést könyvelt el, melyből csak a tegnapi napon 11%-ot ért el a jó hangulatú kereskedésben. A vállalat nemrég jelentette be, hogy Jordániában, illetve a Közel-Keleten terjeszkedik tovább. Tegnap 16.38 dolláron zárt, de az igazi áttörést a 17 USD-s ellenállás leküzdése jelentheti.

A fontos ellenállást már maga mögött hagyta a SunEdison amerikai napelem-gyártó, amely a 15 dolláros ellenállást áttörve, február óta elképesztő, több mint 56%-ot emelkedett. Egy hónapja érkezett a bejelentés, hogy a vállalat a szaúd-arábiai állami befektetési alappal kötött megállapodás alapján egy több milliárd dolláros üzemet épít fel a Közel-Keleten. Nemrég pedig a Deutsche Bank AG-val közösen jelentette be, hogy Nagy-Britanniában kezd újabb projektbe. Tegnap hasonlóan nagy ugrással (+11.83%) 20 dollár fölé került a papír árfolyama.

A Canadian Solar február közepén rekordszámú napelem panel eladásról adott számot negyedik negyedéves jelentésében. Tegnapi 8% fölötti emelkedésével a 44 dolláros ellenálláshoz érkezett emelkedő háromszöget alakítva ki. Az elmúlt hónapban 24%-os emelkedést tudhat már magáénak, de a következő hetek újabb történelmi csúcsokra repíthetik az árfolyamot.

A szektor térnyerésének egy jó példája, hogy a méltán népszerű Tesla Motors hamarosan felépülő Gigagyárát – melyben 2020-ra évi félmillió lítium-ion akkumulátort lesz majd képes gyártani – szél és napenergia alkalmazásával fogja energiával ellátni.

 

2014.03.21

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg