GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Európa, energiabiztonság, megújuló energia ::

Európa, energiabiztonság, megújuló energia

Napelem, naperőmű, napenergiaAz Európai Bizottság most közzétette az energiabiztonsági javaslatát, mely azonnali lépéseket kezdeményez a jelenlegi válság megoldására, de leginkább összpontosít egyéb végrehajtandó intézkedések ügyében.

A javasolt intézkedések között szerepel a tüzelőanyag-váltás, megújuló fűtési technológiák bevezetése.

Egy sajtóközleményben, 2014 májusában az ESTIF, AEBIOM, EGEC ipari szövetségek, üdvözölték a napenergia-napelem, biomassza és geotermikus szektort, elsőbbséget adott a megújuló fűtés népszerűsítésért.A stratégia szerint az Európai Unió (EU) 53% import energiát fogyaszt.
 

Az energiaimport-függőség, a kőolaj esetében közel 90%, a földgáz esetében 60%, a szilárd tüzelőanyag 42%, valamint a nukleáris üzemanyag 40%.
 

A stratégia kiemeli azokat a területeket, ahol döntéseket kell hozni, illetve konkrét intézkedéseket, rövid, közép- és hosszú távon. Az energiabiztonsági aggodalmak alapján 8 fő pillért határoztak meg:


1.    Azonnali intézkedések, melynek célja az EU azon képessége, hogy felszámolja a fűtési zavarokat télen
2.   Meg kell erősíteni a sürgősségi/szolidaritási mechanizmusokat, beleértve a koordinációs kockázatbecslést, készenléti terveket, és stratégiai infrastruktúra védelmet
3.    Mérsékelt energiahiány
4.    Építeni kell egy jól működő és teljes mértékben integrált belső piacot
5.    Energiatermelés fokozása az EU-ban
6.    Tovább kell fejleszteni az energia technológiákat
7.    Változatossá kell tenni a külső eszközöket és a kapcsolódó infrastruktúrát
8.    Jobb összehangolásra van szükség: a nemzeti energiapolitika egyezzen a külső energiapolitikával


 
Az EU Bizottság azt tervezi, hogy növeli a megújuló energiák használatát az Európai Unióban, hogy csökkentsék a fosszilis tüzelőanyagok behozatalát.
A papírforma szerint a megújuló forrásokból származó energia nagysága becslések szerint 14 % 2012-ben. 2020-ban 20% a cél, 2030-ban 27% az elérendő eredmény.
A jelenlegi sürgősségi megoldás elsősorban a fűtési válság kezelése. Az EU nagyfokú energiaimport csökkentése, amely többnyire a fűtési célra használt lakossági, szolgáltatói és ipari szektorban – megújuló energiára való átállást jelentene.

Ez egy nagyon pozitív jel, hogy a stratégia kiemeli, hogy növelni kell az energia termelését az Európai Unióban, nevezetesen a belső erőforrásokat, mint megújuló energia (pl. napelem), mondta Pedro Dias, az Európai Solar Thermal Industry Federation főtitkára.

Hozzátette: "Különösen üdvözöljük az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy a tagállamok gyorsítsák fel a tüzelőanyag-váltást a fűtési ágazatban a megújuló fűtési technológiákra, mint az egyik legfontosabb végrehajtandó intézkedések egyikét."

Emlékeznünk kell, hogy a társadalmi kihívások túlmutatnak az energiabiztonságon.  

Ezek közé tartozik a megfizethető hő és biztosítása, a fenntartható jövőért.

Philippe Dumas az Európai Geotermikus Energia Tanács főtitkára, azt mondta, az EU-ban az ipar elérheti a 25%-os részesedést a megújuló energiából, a fűtési és hűtési ágazatban 2020-ra. Amivel évente 21 milliárd eurót spórolhatnak meg évente, ha a földgáz árakkal számolunk.

 Az Ipari szövetségek állásfoglalása: ESTIF, AEBIOM és EGEC


-    a jelenlegi ellátás biztonságát megalapozni, gondolva itt elsősorban a fűtési ágazatra, az orosz földgázfüggőség redukálása. A földgázt főleg 41%-ban az épületek fűtűsére használják, 31%-ban az ipari folyamatokhoz kell, és kisebb mértékben 25%-ban az erőművek használják
-    a megújuló energiára alapozott fűtés és hűtés kell, hogy legyen az alappillér, kis és nagyméretű geotermikus erőművek, biomassza, termikus és napenergia-napelem technológiák, emellett ez az energia hatékonyság enyhíti a fosszilis tüzelőanyagok függőségét, a lakosság, a szolgáltató és az ipari szektorban
-    megmenti az EU-t évente 21 milliárd fölgáz importtól, a célok elérése 21% megújuló energia 2020-ra, az EU, ha csökkenti földgáz importját az egyenértékű 28,7 millió tonna széndioxiddal, mellyel nem terheli a Földet,
-    stabil és hosszú távú keretfeltételekre van szükség, hogy az ipar tudja szállítani az energiát, megfelelően aktiválni kell a jelenlegi és jövőbeli finanszírozásokat

 

2015.04.15
 

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg