GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Napelemes rendszerek árajánlat Monokristályos full black napelem Polikristályos napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Épül a világ legnagyobb napelem erőműve ::

Épül a világ legnagyobb napelem erőműve

Nagyobb lesz nevadai társánál, mind kiterjedésében, mind teljesítményében. Közel 500 000 MW/h éves termeléssel a Crescent Dunes a világ legnagyobb olvadt só kollektoros naperőműve lesz. Nevada napenergia létesítménye 75 ezer lakást juttat majd tiszta, megújuló napenergiához. Kivitelezése 2011-ben, egy 160 méter magas torony megépítésével kezdődött, 20 négyzetkilométernyi területen a nevadai sivatagban. A tornyot több mint tízezer tükör veszi majd körül, 1,75 mérföld átmérőjű körön belül. A rendszerben elhelyezett integrált energiatárolókkal fogják biztosítani a zéró emissziójú termelést éjjel-nappal. Üzembe helyezésére ez évben kerül sor.A projekt 737 millió $ befektetésből (állami támogatással és magánfinanszírozással), több mint 10 millió dollár évi bér és működési költséggel valósult meg.

Az előrejelzések szerint 37 millió $ teljes adóbevételt fog generálni az első 10 éves működése alatt.

A beruházó kötelezettséget vállalt, hogy az építkezési munkák 90%-át helyi munkaerő végzi. A projekt 4300 közvetlen, és közvetett munkahelyet generált, amiből több mint 600 munkahely jött létre a 30 hónapos kivitelezési időszak alatt. A projektben résztvevő építőmunkások 70 százaléka nevadai lakos volt, az alvállalkozók székhelye pedig 80 százalékban Nevada államban foglal helyet.

A beruházás hozzájárul a térség fosszilis energiaforrás függőségének mérsékléséhez, ezáltal a légkörbe kerülő üvegházhatású gázok mennyisége is csökkenni fog. Az erőmű saját vízkészletét használja újra, nem von el, de nem is juttat ki abból, így óvja meg a sivatagi ökoszisztémát.

Koncentrált napenergia technológia (CSP)
A nevadai napenergia üzem az Egyesült Államokban kifejlesztett "koncentrált napenergia technológiát" (CSP) alkalmazza. Az erőmű fókuszában a hőcserélő torony található, amelyet tízezer tükör vesz körül. A mozgó tükrök a központi elem tetején lévő kollektorra irányítják a napsugarakat.

A toronyban folyadék áramlik, amit a nap energiája felmelegít. A rendszerben használt olvadt só ideális hőtároló közeg, mivel 500 °C felett is megőrzi folyékony halmazállapotát. A folyadék egy tartályba kerül, majd onnan tovább halad a gőzgenerátorba. A generátorba hideg vizet is engednek, amelyet a beérkező sós elegy felhevít, így gőz jön létre. A gőzt gőzturbinán vezetik át, ami áramot termel. Végül a lehűlt sós keveréket visszajutatják a toronyba, ahol kezdődhet a folyamat elölről.

A technológia 100 százalékban megújuló energiát termel, zéró káros anyag kibocsátással, és melléktermék keletkezése nélkül.

 

2014.03.10

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg