GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Napelemes rendszerek árajánlat Polikristályos napelem Monokristályos full black napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Budafok első zöldháza ::

Budafok első zöldháza

Hamarosan elkészül Budafok első, teljes mértékben megújuló energiaforrásokkal működő háza, amely egyben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos központja is lesz. A megvalósításhoz több tízmillió forintnyi támogatást kaptak.

Családi házból nyolcszáz négyzetméter alapterületű budafoki ingatlanba költözteti át hamarosan a központját a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS). Az épület különlegessége, hogy teljes egészében megújuló energiaforrásokat fog használni.

 

A fűtést és a hűtést geotermikus hőszivattyú, míg az elektromosáram-ellátást napelemek fogják biztosítani. 

 

A nyolc hőszivattyú energiaforrását biztosító talajszonda már a  földbe van telepítve, az első szint és az első födém is elkészült. A második szint, a tető és a napelemek még a nyár előtt elfoglalják helyüket. Az ingatlan nemcsak a segélyszervezet, hanem Budafok első "zöldháza" is, ahol az országos koordinációs és az önkéntes képző központot alakítják ki.

Lehel László, a MÖS elnök-igazgatója azt is elárulta, hogy a megújuló energiaforrások beszerzéséhez és beépítéséhez nagy segítséget, mintegy ötvenmillió forintnyi támogatást kaptak az ELMŰ-ÉMÁSZ-tól és az MVM-től. A cégek állják a gépészeti berendezések költségeit, ugyanakkor segíti a központ megépülését a dán Velux Alapítványok és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is.

"Hálásak vagyunk a rengeteg támogatásért, amit az építkezéshez kaptunk és kapunk, és mivel a fenntartási költségeket magunknak kell előteremtenünk, az volt a célunk, hogy minimális költséggel üzemeljünk. Ez pedig csak megújuló energiaforrásokkal lehetséges, legfőképpen napelemekkel. A fűtést és a hűtést a földhő biztosítja, a hőszivattyúk működését pedig a napelemek. Így várhatóan csak vízdíjunk lesz" - mondta az elnök. Továbbá elmondta, ez egyfajta üzenet is a részükről, hogy amennyire csak lehet, ne avatkozzunk bele a környezetünkbe, a természet körforgásába, inkább a rendelkezésre álló energiaforrásokat használjuk fel. Ezért azoknál a jövőbeni intézmény felújításoknál is, amelyeknél ők segítenek, igyekeznek ezeket a technikai megoldásokat alkalmazni.

 

2014.03.14
 

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg