GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Napelemes rendszerek árajánlat Polikristályos napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: Átadták Hajdú-Bihar megye legnagyobb naperőművét ::

Átadták Hajdú-Bihar megye legnagyobb naperőművét

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramA Nord-Point Kft megnyitotta Hajdú-Bihar megye legnagyobb naperőművét. A létesítmény évente 680 Megawattóra villamosenergia termelésére képes, ami 240 háztartás éves szükségletének felel meg. />

 

Hajdú-Bihar megye legnagyobb naperőművét nyitotta meg a Nord-Point Kft. berettyóújfalui telephelyén. Az összesen 300 millió forintos beruházáshoz az Európai Fejlesztési alap „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázatán nyert forrást a cég, mellyel 120,04 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. 

A kivitelezési munkák során összesen 2277 darab napelem modult telepítettek az erőmű területére, így összesen 495 kW teljesítményre képes az első blokk. Az erőművet a jövőben  1,8 MW-os kapacitásig fogja tovább fejleszteni a cég, amivel Magyarország egyik legnagyobb naperőművét hozzák létre. A Nord-Point Kft. elsősorban értékesítés céljából termel energiát, melyet az E.on Tiszántúli Áramhálózati Zrt. hálózatán keresztül juttat el a fogyasztókhoz. A naperőmű méreteiből adódóan a következő egy év során összesen 680 Megawattóra (MWh) energia megtermelésére képes, amivel 240 környékbeli háztartás éves energia-szükségletét tudják fedezni.

 

A hajdúszoboszlói Nord-Point Kft. egy építőanyag kereskedelemmel és transzport beton gyártással foglalkozó családi vállalkozás. Betonüzemük működtetése jelentős energia felhasználással jár, ezért döntöttek úgy 2010-ben, hogy egy 30 kW-os háztartási méretű kiserőművet telepítenek, mellyel jelentősen csökkenteni tudták energiaigényüket. Ez után született meg a döntés egy új, ipari méretű naperőmű megépítéséről.

 

“Régóta megfogalmazott cél a vállalkozásban a több lábon állás megvalósítása, és ezt elsősorban valamilyen megújuló energiára alapuló termelési folyamathoz szerettük volna kötni. A Nord-Point Kft-nál nagyon fontosnak tartjuk a környezetvédelmet, ezért kézenfekvő választás volt a napenergia, mint alternatív energiaforrás kihasználása” - mondta Szűcs Norbert a cég projektvezetője.

 

2015.01.23.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg