GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Napelemes rendszerek árajánlat Polikristályos napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: A ReneSola és a Jinko is külföldön mozgolódik ::

A ReneSola és a Jinko is külföldön mozgolódik

napelem, naperőmű, napenergia, napelem rendszerA vezető kínai napelem gyártók tovább menetelnek külföldön. Ügyeskednek a kirakós játékban, miszerint az amerikai és európai napelem szankciókat elkerüljék. A ReneSola-nak van egy előre haladott terve, pontosan az, hogy bejelent egy külföldi vegyesvállalatot az Egyesült Államokban.

A Jinko Solar pedig Malájziában finanszíroz egy új gyártóüzemet. Mindkét vállalat be akarja bizonyítani, hogy a pekingi pénzügyi támogatások nélkül is tudnak nyereséget termelni a tengerentúli helyszíneken.De a Jinko Solar közleménye szerint, a folyamat elég nehézkes az új malajziai napelem finanszírozás tekintetében, a legnagyobb rész még mindig a kínai politika kölcsönadóból származik. Azok a kereskedelmi háborúk, ami megrázták az utóbbi két évben a napszektort, mostanra lecsendesedtek, Európában és az USA-ban. (Ebben az időszakban Kínát azzal vádolták, hogy igazságtalanul nagy politikai-pénzügyi támogatásokat kapnak, ami versenyelőnybe hozza a kínai gyártókat.) Ezek a szankciók most véget értek, Kína szerint rákentek büntető intézkedéseket a legtöbb importált kínai napelem panelre. Az EU tárgyalt egy olyan alkut, miszerint a kínai gyártók önként felemelik az áraikat, bár az, az alku most úgy látszik, hogy össze fog omlani ez év folyamán – később jöhetnek újabb formális szankciók.


Aggódva a két legnagyobb piac elvesztésétől a kínai gyártók elkezdetek olyan külföldi gyárakat építeni, akiknek a paneljei fel vannak mentve a szankciók alól. Ennek apropóján a ReneSola bejelentette, hogy a Pristine Sunnal közösen alapítani fognak egy közös független vállalkozást az USA-ban.

 

Ez a külföldi lépés részét képezi, a ReneSola külső paneljei Kínában gyártódnak és az USA-ban szerelik össze. Az új vegyesvállalat a Pristine Sunnal egy jó kezdeményezés, a ReneSola a többségi tulajdonos, és az a célja, hogy közel 300 MW napelem rendszerrel lefedje az Egyesült Államokat a jövő év végéig, emellett új technológiai fejlesztéseket hajt végre. A befektetőknek tetszik a terv, a részvényeknek jól jönnek a hasonló tervek.


A Jinko Solar-t szintén támogatják a befektetők, emelkedés van folyamatban, Malajziában. A vállalat ez év folyamán 100 millió dolláros napenergia-napelem tervet jelentett be, és 70 millió dollár finanszírozást is kap a Bank of China-tól.
Jinko Solar 500 MW termelésen van túl minden évben. Az tény, hogy a Jinko Solar-nak egy kínai kölcsönadóhoz kellett fordulnia, hogy pénzelje a projektet. Tehát a két kínai gyártónak az a fontos, hogy erős állami támogatások nélkül is gyarapodni tudjanak függetlenül. A jövőben erőteljes növekedés jöhet, amikor az ipar hozzászokik egy hosszabb távú fellendülési módhoz.

 

2015.08.12.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg