GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat Monokristályos full black napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: A napenergiára alapoznak a történelmi Abaúj két településén ::

A napenergiára alapoznak a történelmi Abaúj két településén

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramA történelmi Abaúj két települése, a ma Szlovákiához tartozó Buzita és a határ innenső részén fekvő Hidasnémeti több mint 550 ezer eurót fordított napelemes rendszerek kiépítésére, az összeg túlnyomó részét uniós pályázaton nyerték – hangzott el Hidasnémetiben a projekt átadásán csütörtökön.

 

A pályázatot még 2011. októberében az Együtt az abaúji megújuló energiák termesztéséért és felhasználásáért szakmai egyesület, a buzitai és a hidasnémeti önkormányzat nyújtotta be – mondta Becse Csaba Hidasnémeti polgármestere. 

 

 

A kivitelezés két évvel ezelőtt kezdődött és most fejeződött be. A beruházás 85 százalékát uniós, 10 százalékát hazai forrás biztosította, az önkormányzatok öt százaléknyi önrészt tettek hozzá.

 

Hidasnémetiben egy 70 kilowattos napelempark, Buzitán pedig egy 27 kilowattos napelemes rendszer épült ki.

Becse Csaba azt mondta: a település naperőműve által termelt áramot az Émász hálózatába táplálják, az önkormányzat a kötelező átvételi rendszer keretében köt szerződést a Mavir Zrt.-vel a kiserőmű által termelt energia átvételéről.

Közölte azt is: az önkormányzat azt a pénzt, amelyet a napkollektorok által termelt áramért kap, a közintézmények és a közvilágítás költségeinek fedezésére fordítja.

 

A napelemes rendszer évente mintegy 76 ezer kilowattóra áramot termelhet, ez mintegy 3 millió forint árbevételt hozhat a hidasnémeti önkormányzatnak.

A rendezvényen Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkára azt mondta: annak a településnek van jövője, amelyik előre gondolkodik, Hidasnémeti és Buzita ilyen.

Hangsúlyozta: a következő uniós fejlesztési ciklusban napelemes, napcellás projektekre majdnem 130 milliárd forintra lehet pályázni, ezek a pályázatok a közintézmények és önkormányzatok, illetve a lakosság számára elérhetők.

 

2014.09.26. MTI

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg