GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat Monokristályos full black napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: A napenergia lesz a jövő alapértelmezett technológiája ::

A napenergia lesz a jövő alapértelmezett technológiája

Napelem, naperőmű, napenergia, fejlődés, kapacitásEgy évtizeden belül a napenergia kiteheti a világ villamosenergia-ellátás 10 százalékát, kiütve a szén és atomenergiát, mint alapértelmezett energiatermelési technológiákat.

A UBS mint befektetési bank, azt jósolja, hogy a napenergia kapacitás 2025-re háromszorosára fog növekedni, és 2025 és 2050 között szintén háromszorosára. A század közepére a UBS azt becsüli, hogy közel 3000 GW napenergia fog termelni szerte a világban.„Hisszük, hogy a napenergia-napelem technológia végül fel fogja váltani a nukleáris és szénenergiát, és a jövő alapértelmezett technológiája lesz.” A befektetések a következő 3 és fél évtizedben 3 billió dollárnál is nagyobb arányt fognak elérni. Ahogy a szélerőművek esetében is az előző évtizedben, úgy a napelemeknél is várható globális térnyerés, a fejlődés folyamatos. 2025-ig globálisan 350 GW új napenergia-napelem telepítések várhatók.

 


Az elemzők vitatják az elképzelést, hogy a napenergia raktározás segíteni fogja a nagyobb terjedést. Bár az akkumulátorok költségei folyamatosan csökkennek, a szakemberek nem hiszik, hogy elegendő lehet az akkumulátorok mérete, önfogyasztásra-tárolásra, habár lakossági megoldást jelenthet a Tesla féle Powerwall rendszer. Az energiaraktározás még műszaki korlátozásokkal van tele, nincs elég kapacitás a tárolásra, napelem rendszer nélkül nincs energiatermelés.
A napelem-napenergia befektetési költségek a UBS elemzők becslése szerint 70 milliárd dollár lesz 2025-ig, ez egy apró százalék a globális elektromossági kiadásokhoz viszonyítva. Bár ez a szám hatalmasnak tűnhet, ugyanakkor a Föld lakossága 5.6 billió dollárt fizet az elektromos szolgáltatásért minden évben.

 


A jóslatok szerint a minőségi napelem rendszer költségek belátható időn belül olyan költségszinten lesznek, hogy már nem igényelnek támogatást.
A UBS végkövetkeztetése, hogy a pénzügyi közösség és a legtöbb ipari szakértő alá becsüli a napenergia kapacitás hatalmas növekedését. A jelenben lévő támogatások és szabályozások újabb napenergia kapacitások térnyerését segítik elő, melyek nagyrészt észrevétlenné válnak.
 

2015.06.10

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg