GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat Monokristályos full black napelem  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: A dél-afrikaiak forradalmasítják a napenergiát, ami olcsóbb, mint a dízel ::

A dél-afrikaiak forradalmasítják a napenergiát, ami olcsóbb, mint a dízel

A napenergia összpontosítása egy rendkívüli technológia, a lényege, hogy sok tükröt használ, hogy összegezze a nap energiáját egy központi toronyra, ahol a forróság elektromosságá van átalakítva.
Van néhány becslés, hogy a koncentrált napenergia (napelemek segítségével) (CSP) 2050-ig a világ egynegyedét tudná ellátni elektromos árammal. Viszont van egy jelentős hátránya, a költségvetés – ilyen pl. az Ivanpah naperőmű esete is. Hatalmas és drága anyagokat igényel, és szuperképzett szakembereket. Ugyanakkor egy csapat egy dél-afrikai egyetemnél reméli, hogy meg tudják változtatni a koncentrált napenergia (CSP) technológiát, az üzembe helyezés olcsóbb és könnyebb lehet.
 Ahogy Jeffrey Barbee jelentést tesz a Guardianben elmondja, hogy Paul Gauché alapította a Solar Thermal Research Groupot a Stellenbosch Egyetemnél, hogy tesztelje a koncentrált napenergiát (CSP) új megközelítéseket kifejlesztve. Azokat a tükröket amik összpontosítják a nap energiáját egy központi toronyra heliosztátként (naprenéző) ismerik. Ezek a heliosztát termékek nagyon nagyok és drágák általában véve. Egy alapba kerülnek és drótozással vannak összekapcsolva, az ilyen technológia nem nagyon méretezhető.


De Gauché a heliosztátokat megváltotatná. Az üzembehelyezést úgy képzeli el, hogy le lehet engedni az alapokat a földre és ott lehet összeszerelni. Nem használnának betont, és elég lenne egy kétszemélyes legénység, akik felállítják az acélkeretek egy hálózatát és a tetőn lehetne levágni a heliosztátokat. A Solar Thermal Research Groupnál jelenleg ez egy kísérleti technológia, a neve Helio100, aminek van 100 2.2-es heliosztátja és 150kW-ot tud termelni összességében. A Helio100 költség hatékony, olcsóbb, mint a dízel. Gauché reméli, hogy a kísérleti tervük októberig teljesen funkcionális lesz, addig finomítják a technológiát, méretgazdaságosságot hajtanak végre – és talán létre jön az első kisméretű CSP rendszer.

 

2015.08.26.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg