GSE Napelem
Eddig kg
CO2 kibocsátástól óvtuk meg a Földet.
 
Vissza az oldal tetejére
Napelemrendszerek háztartások számára Napelemrendszerek cégek, közületek számára Naperőművek cégek, közületek számára Média Kapcsolat
Monokristályos full black napelem Polikristályos napelem Napelemes rendszerek árajánlat  


Főoldal :: Napelem Hírek Cikkek :: 4000 napelemet telepítettek Darvason ::

4000 napelemet telepítettek Darvason

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramÁtadták a Hajdu-Bihar megyei Darvas külterületén elkészült 499 kW névleges teljesítményű szolárparkot. Az uniós támogatással kiépülő napelemes áramtermelő rendszer hozzájárul hazánk uniós üvegházgáz kibocsátás csökkentési céljainak eléréséhez: évente 557 tonnával csökken a szén-dioxid kibocsátásunk.

A megújuló energiát hasznosító beruházás révén Magyarország energiaimport-függősége is csökken.

Bár a napenergia gyakorlatilag korlátlanul rendelkezésre áll mégis még csak szinte elhanyagolható mértékben használjuk ki, pedig tiszta, környezetkímélő energiaforrás, ami még évmilliárdokon belül sem fog kifogyni.Magyarországon körülbelül évi 2100 óra a napsütéses órák száma, ami azt jelenti, hogy hazánkban mindenképpen érdemes hasznosítani a napenergiát. A klímavédelmi és energiaellátás-biztonsági uniós valamint hazai célok elérése érdekében a zöldenergiák, így a napenergia mind hatékonyabban kiaknáznia kiemelt feladat.

A Hajdu-Bihar megyei zöldenergia projekt célja, hogy megújuló napenergiával biztosítsa a térség villamos energia fogyasztásának egy hányadát.  A VekerdSolar Kft. Darvas külterületén megvalósuló szolármező, azaz áramtermelő napelemes rendszer beruházását a KEOP támogatás tette lehetővé. A projekt tervezett összköltsége 401,0 M Ft, a KEOP támogatás mértéke 60 százalékos. A projekt teljes elszámolható költségének 40 százaléka önrészből lett finanszírozva.

 

A beruházás keretében egy 499 kW névleges teljesítményű minőségi napelem rendszert telepítettek. A közel 4000 darab vékonyfilmes (amorf) napelem körülbelül két hektárnyi területen lett kihelyezve. A napenergia várhatóan 25 éven át évente közel 600 ezer kWh villamos energiát fog termelni. A napenergiából származó villamos energiát az E-on közcélú hálózatán keresztül a KÁT rendszerben adják át, így a térség lakó- és közintézményeinek villamos energia ellátásának egy része hamarosan tiszta, megújuló forrásból fog származni. A KEOP által támogatott projekt legfontosabb környezeti hatása az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkenése a jelenlegi fosszilis energiahordozókhoz képest. A megújuló rendszer által megtermelt villamos energia révén évi 557.5 tonnányi szén-dioxiddal (CO2 ekv.) csökken bolygónk klímájának terhelése. A szolármező működése hangtalan, talaj-, víz-, valamint levegőszennyezést sem okoz. A technika ráadásul tiszta, öntisztuló módon üzemel és az üzemelési idő alatt semmiféle hulladék keletkezésével nem kell számolni. A fosszilis energia kiváltásával a térség károsanyag-kibocsátása is csökken.

 

2015.03.27.

 
Kapcsolat   GSE Napelem   Weboldalkészítés
Telefonszám Telefon:
+36 70 940 50 60 (Hétköznap: 8:00 - 16:00)
E-mail info@gsenapelem.hu
Cím GreenSys Electric Kft.

Székhely: 1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Cím Google+
 
Facebook    Google plus
 
GSE Napelem Napelemrendszerek háztartások számára
GSE Napelem Napelemrendszerek cégek,közületek számára
GSE Napelem Naperőművek cégek,közületek számára
GSE Napelem Média
GSE Napelem Kapcsolat
GSE Napelem Adatvédelmi nyilatkozat
 
 
honlapkészítés Budapest HW Online weboldalkészítés
honlapkészítés Budapest
Online Marketing
2012 Copyright ©
Wg